• Product
  • Suppliers
  • Manufacturers
  • Solutions
  • Free tools
  • Knowledges
  • Experts
  • Communities
Search


Какви са обичайните проблеми с електроенергийните мениджъри? Бърз гайд за отстраняване на грешки

Felix Spark
Felix Spark
Поле: Повреда и поддръжка
China

Многофункционален електроизмервателен прибор

Многофункционалният електроизмервателен прибор е интелигентен прибор, оснащен с цифров процесор, с функции за програмируемо измерване, визуализация, цифрова комуникация и предаване на импулси на енергия. Той може да извършва електрически измервания, учет на енергия, визуализация, събиране и предаване на данни. Някои модели предлагат допълнителни функции като сигнализация за дефект, хармоничен анализ, статистика на данни и регистрация на време.

Многофункционалните електроизмервателни прибори са широко използвани в автоматизацията на подстанции, автоматизацията на разпределението на енергия, умните сгради и предприемаческото електрическо измерване, управление и оценка на производителност.

Повечето проблеми възникват по време на първоначалната инсталация и настройка. По-долу са общи проблеми и решения:

1. Въпрос: Аналоговият изходен сигнал неочаквано се удвоява

Анализ: Вероятно причинено от проблеми с проводката на системата.

Решение: Проверете дали се използват едновременно два канала AO (аналогов изход) с техните негативни терминали на земя. Това може да причини интерференция на сигнала. Инсталирайте изолатор на сигнала, за да решите проблема.

2. Въпрос: Състоянието на цифровия вход колебае (вкл/изкл) в бекенда, причинявайки лъжливи аларми
Анализ: Може да е поради около свързани контакти на ключа или грешна конфигурация в бекенда.
Решение: Прегледайте проводката и проверете конфигурацията на бекенд системата.

3. Въпрос: Цифровият вход не се затваря правилно
Анализ: Може да е поради лоша връзка на помощния контакт или грешна конфигурация в бекенда.
Решение: Проверете проводката и настройките на бекенд системата.

4. Въпрос: Реле изходът е аномален
Анализ: Проверете проводката или конфигурацията на реле.
Решение: Реле изходите обикновено поддържат режими на ниво, импулс или аларма. Обратете се към потребителското ръководство за правилна проводка или свържете се с техническата поддръжка.

5. Въпрос: Цифровият изходен сигнал е аномален
Анализ: Проверете проводката или настройките на цифровия изход.
Решение: Цифровите изходи включват импулси на енергия и изходи за аларми. Обратете се към потребителското ръководство или свържете се с техническата поддръжка за правилна проводка.

image.png

6. Въпрос: Няма комуникация, въпреки правилната проводка
Анализ: Проблем с конфигурацията на счетача.
Решение: Проверете дали адресът и скоростта на бауд на счетача съвпадат със софтуера на системата. Уверете се, че няма дублиращи се адреси и консистентна скорост на бауд във всички устройства по един и същ комуникационен канал.

7. Въпрос: Подсветката на дисплея трепти
Анализ: Проверете настройките на алармите.
Решение: Някои счетачи мигат с подсветката, когато са в режим на аларма. Подсветката ще се възстанови след изчистване на алармата.

8. Въпрос: Не може да се влезе в режим на настройка на параметри
Анализ: Може да е било случайно зададена парола.
Решение: Свържете се с техническата поддръжка за помощ.

9. Въпрос: Токът и напрежението се показват правилно, но показанията на мощността са аномални
Анализ: Грешна проводка на напрежението или тока.
Решение: Осторожно проверете за промяна на фази или обратна полярност в връзките на напрежението/ток.

10. Въпрос: Аналоговият изходен сигнал неочаквано се удвоява
Анализ: Вероятно причинено от проблеми с проводката на системата.
Решение: Ако се използват едновременно два AO изхода с обща земя, може да възникне интерференция. Инсталирайте изолатор на сигнала, за да решите проблема.

Дайте бакшиш и поощрете автора
Препоръчано
Ръководство за общи грешки и решения на 10кВ RMU
Ръководство за общи грешки и решения на 10кВ RMU
Проблеми при приложение и мерки за справяне с тях за 10кВ пръстенови главни агрегати (RMU)10кВ пръстеновият главен агрегат (RMU) е често срещано устройство за разпределение на електроенергия в градските мрежи, основно използвано за средноволтово захранване и разпределение. В процеса на реална експлоатация могат да възникнат различни проблеми. По-долу са представени общи проблеми и съответстващите коректиращи мерки.I. Електрически дефектни случаи Вътрешно късо съединение или лошо свързванеКъсо съ
Echo
10/20/2025
Високонапрегови прекъсвачи - типове и ръководство за дефекти
Високонапрегови прекъсвачи - типове и ръководство за дефекти
Високонапрегови прекъсвачи: Класификация и диагностика на дефектиВисоконапреговите прекъсвачи са ключови защитни устройства в електроенергийните системи. Те бързо прекъсват тока при авария, предотвратявайки повреди на оборудването от прегрузки или късо замыкания. Въпреки това, поради дългосрочна употреба и други фактори, прекъсвачите могат да развият дефекти, които изискват навременна диагностика и устранение.I. Класификация на високонапреговите прекъсвачи1. По местоположение на инсталиране: За
Felix Spark
10/20/2025
10 забрани за монтаж и експлоатация на трансформатори!
10 забрани за монтаж и експлоатация на трансформатори!
10 забрани за инсталиране и експлоатация на трансформатори! Никога не инсталирайте трансформатора на прекалено голямо разстояние – избягвайте неговото разполагане в отдалечени планини или пустинни райони. Прекалено голямо разстояние не само изхабва кабели и увеличава загубите по линията, но също така затруднява управлението и поддръжката. Никога не избирайте произволно капацитета на трансформатора. Изборът на правилния капацитет е съществен. Ако капацитетът е твърде малък, трансформаторът може д
James
10/20/2025
Как да поддържате сухите трансформатори безопасно
Как да поддържате сухите трансформатори безопасно
Процедури за поддръжка на сухи трансформатори Поставете резервния трансформатор в действие, отворете главния ключ на нисконапрегнатата страна на трансформатора, който трябва да бъде поддържан, махнете предпазния предпалик и окачете табела „НЕ ЗАТВОРАВАЙ“ на дръжката на ключа. Отворете главния ключ на високонапрегнатата страна на трансформатора, който се поддържа, затворете заземящия ключ, напълно разрядете трансформатора, заключете кабината на високонапрегнатата страна и окачете табела „НЕ ЗАТВО
Felix Spark
10/20/2025
Изпрати запитване
Сваляне
Придобиване на IEE Business приложение
Използвайте приложението IEE-Business за търсене на оборудване получаване на решения връзка с експерти и участие в индустриално сътрудничество навсякъде по всяко време за пълна подкрепа на развитието на вашите електроенергийни проекти и бизнес